PERKELE -BASSO

Rästihommien ja muun kiireen kylkeen piti saada joku aikaa vievä proggis tulille, joten pistin Nannelta ostamani vanhan Arjan (Aria) kylmäks. Samalla vaivalla palottelin myös huippuhyvän stratoni.

Tää on Nanne.NANNE

Ja tää on Arja
00 ARIA
Presari / Musicmaster -tyylinen basso ja reverse-headstock kutkuttelee mun estetiikantajua, joten em. mallien pohjalta piirtelin tämmösen kuvan:

00 PERKELE PIIRROS
Päivitin suunnitelmakuvan sittemmin paremmin lopputulosta vastaavaksi:

PERKELE BASS 2

Kytkennäks valikoitui kolmiasentoinen kiertokytkin, johon tulee toiminnoiks OFF – ON – TÄYSII.

HEADSTOCK

Alottelin puuhastelun lavan muodonmuutoksella, koska uuden bodyn nyt tekee lapsikin, mut uuden lavan onnistumisen aste määrittelee paljon seuraavia mahdollisia toimenpiteitä. Kuten kaikki itseensä luottavat nikkaroijat, itsekin aloitin hommat tarvikekaupan kitti- ja tasoiteosastolta. Lasikuitu- ja muovikittipurnukat ei tosiaan jääneet kaappiin lojumaan.

Liikoja suunnittelematta päristelin Ariasta lavan katki tällä lailla

00 LAPA KATKI

ekaks olin tietty tehny ton korvaavan lapapalikan

00 PALIKKA
liimaa väliin ja vanha lapa nysäks

00 LAPA KII

reilusti kittiä perään

00 LAPA K

Satulaks laitoin tietty tommosen grafiittisatulan.

000 SATULAs

BODY

Nanne teki joskus aikoinaan bassoa, mutta luovutti sittemmin tekemänsä liimalevyn mun bassonrakenteluun. Väittää, että puut on koivua. Vähän epäilen. Kanteen valkkasin varastosta jonkun lankun. Saatto sekin olla koivua. Epäilen tätäkin.

Kansi

BODY
Homma olis ollu paljon helpompaa, kun olis kittiosastolta menny suoraan jyrsinteräosastolle. Onneks kaikki tää käsin taltattu ryönä jää piilottelemaan konehuoneeseen. Kaulataskun tosin sain jyrsittyä, ja siitä tuli erittäin hyvä.

LOUHITTU
Osien mallailua ja kannen kittaukset

TESTI

Tässä vähän fiilistelin tulevia muotovalioita:

RAAKA
Kuumottavin vaihe, koriste-upotuksen jyrsintä. Pajan vanha käsijyrsin on pelottava laite, useasti meinannu tappaa ihmisiä. Reilusti vaan palikoita mallineen ympärille, niin ei synny irtosormia.

JYRSINTÄ
Upotuksesta tuli yllättäen aika onnistunut. Oli pakko laittaa yks kieli kiinni fiiliksen takia. Ei tällä tietenkään vielä kauheesti pläigätä.

00 PERKELE

PINTAKÄSITTELY

Nyt ne hengaa kylppärissä ekan maalikerroksensa alla. Pintakäsittelynkään suhteen ei hifistellä, vaan suditaan huolella valitun sävyistä miranolia päälle. Sain muutes purnukan -30%, ai että! Hyvää halvalla.

00 MAALAUS

Lopputulos. (pintakäsittely pitäis suorittaa loppuun, kun basso pääs miranolin hiukan kuivuttua jo keikalle ja maalaus jäi vähän viimeistelemättömäks. Kermanvalkoista Beltonia on jo kaapissa valmiina. Kitara on tässä jo beltonilla suihkittu.)

000 BASSO JA KITARA 1

Jätä kommentti